عید قربان در کوریجان

 از رسوم مردم همدان عید قربان " جمع‌آوری خرده‌های نان سفره افطاریدر ماه مبارک رمضان  " است، به باور مردم هر فردی که بتواند خرده نان‌های سفره افطاری را تا آخر ماه مبارک رمضان جمع کند و تا روز عید قربان آن را نزد خود نگهدارد و آنها را در آبگوشتی که از گوشت قربانی در عید قربان تهیه می‌شود، بریزد و سپس بخورد، خداوند تمام آرزوها و نیازهای وی را برآورده می‌کند.

البته این رسم مختص شهر همدان بوده و تا آنجا که من اطلاع دارم و تحقیق کرده ام در مناطق شمالی و ترک زبان این رسم وجود نداشته است

در کوریجان نوعی نان روغنی پخته می شد که به آن فطیر می گفتند و اندازه آن تقریبا اندازه نان لواش شهری یا کمی کوچکتر بود (از این نو نان در اکثر اعیاد پخته می شد)

در عید قربان فطیرهای کوچکی پخته می شد که ته کندوی نان گذاشته می شد و اعتقاد داشتند موجب برکت و وفور روزی می شود (کندوی نان  شبیه تنور بود که محل نگهداری نان بود البته بالاتر از سطح زمین و در محلی خنک با گل ساخته می شد

/ 3 نظر / 40 بازدید

با سلام مطالب عید قربان را خواندم تنها چیزی که فراموش شده یکی مراسم (شال سالاماخ )است که جوانها و نوجوانها معمولاَ از پاجا و بعده ها هم از پشت بام آویزان می کردند و صاحب خانه تخم مرغ رنگی یا نبات و یا گردو به شال می بست و یکی هم موقع عصر یا شب که به امامزاده می رفتند در مسیر امامزاده اکثراَ جوانها نیت می کردند و قل می خوردند و اعتقاد داشتند که حتماَحاجت روا می شوند. با تشکر فراوان

احمد

سلام [قلب] وبلاگ جالبی دارین موفق باشی به روستای ما هم سری بزن [خداحافظ]

احمد

سلام [قلب] وبلاگ جالبی دارین موفق باشی به روستای ما هم سری بزن [خداحافظ]